Pàgines

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Poesia i música

 Escoltem les següents cançons - poemes i localitzem el ritme i els recursos poètics

 Ella plou  /  de Senior i el cor brutal al disc València, Califòrnia.


       
Afegiu els vostres poemes-cançons.



4 comentaris:

  1. “CONSIDERACIONS SOBRE LA POESIA”

    Pel que fa al document titulat "consideracions sobre poesia", hi ha tres reflexions que m'han cridat l'atenció i han sigut la de Charlis Tomlinson, Luis Garcia Montero i la de Italo Calvino.

    La tercera és una metàfora que explica que la poesia és submergir-se en un món "entrar al mar dins d'un got", la de Charles Tomlinson i Luis Garcia Montero són molt semblants, però si he de triar, trie la de Luis Garcia Montero ja que explica que la poesia no és només estètica, va molt més allà, són paraules boniques ben posades perquè rimen, sinó que generen uns sentiments que totes les persones tenim.

    Crec que la poesia actualment aquesta molt menyspreada, i que la gent que llig poesia se submergeix un altre món fantàstic, tant de bo que algun dia, tant els pares com els professors puguen llegir als seus xiquets una poesia. Quan jo era xicoteta, cada dia la meua professora de valencià ens llegia a tota la classe un poema en començar la classe i des d'ací tots els dies abans de ficar-me al llit llig un poema.

    La poesia com diu Charles Tomlinson humanitza a la gent, com la música.
    "La poesia és submergir-se en un món ple de sentiments" CARMEN GONZÁLEZ NAVAARRETE GRUP 2.T

    ResponElimina
  2. Del document “Consideracions sobre la poesia” hi ha tres consideracions de diferents autors que m’han semblat molt interessants, la de Montserrat Roig, Italo Calvino i Antonio G.
    La primera d’aquestes consideracions, la de Montserrat Roig em sembla molt graciosa i pense que està molt encertada per què a mi personalment m’agradaria rebre un diumenge el poema d’un amic meu, amic al que per suposat intentaria conservar d’aquell moment.
    Si voleu conservar un amic, si voleu estimar una amiga, espereu un
    diumenge al vespre i li envieu un poema.
    Montserrat Roig (Barcelona 1946-1991) La segona de les consideracions que m’agradaria destacar és la de Italo Calvino perquè aconsegueix transmetre allò que almenys jo entenc com a poesia: i és transmetre una immensitat de sensacions i sentiments mitjançant unes poques paraules ben meditades i tretes de l’interior .(consideració pròpia).
    “ La poesia és l’art de fer entrar el mar dins d’un got” Italo Calvino
    I per últim la consideració que Antonio G, fa sobre la poesia, ja que pot ser no tot es puga publicar tal i com és, però amb la poesia sí, utilitzant els recursos i el llenguatge és pot transmetre el mateix o més que amb un text no poètic però fent-ho de manera implícita, mentre que el mateix contingut en un text on allò que es transmet estiga explícitament puga estar mal considerat, i per tant ens permet reflexionar i afinar les consciencies amb més facilitat.
    “La poesia no canvia el món, però afina i intensifica les consciències” Antonio G

    ResponElimina
  3. Després de llegir l'exercici de "Consideracions sobre la poesia" puc dir que totes són molt interessants, però si he de quedar-me amb una d'elles, trie sens dubte la d'Italo Calvino, que diu així: "la poesia és l'art de fermentació entrar el mar dins d'un got" perquè pense que és la més encertada, que la poesia intenta amb els seus versos canviar impossibles o descobrir noves coses que facen que el teu món canvie d'un moment a l'altre, això és la poesia una manera d'evasió i també una forma nova de veure la realitat.
    Si sóc jo la que he de definir la poesia, ho faria així: "Un món de sensacions i sentiments de vegades bons i altres no tant, la poesia és aquesta vida plena d'aquests moments"

    ResponElimina