Pàgines

dimarts, 25 de març del 2014

Poemes i cançons d'Hugo Mas


  • Escolteu les cançons i llegiu la lletra de "La nuesa" i la "Cançó de l'alba" del disc d'Hugo Mas que trobareu ací

En La nuesa intenteu marcar el ritme i indicar els versos que formen el poema.

En la Cançó de l'alba identifiqueu les figures retòriques que ens indiquen quines sensacions provoquen l'alba, com en el cas de "La brisa s'abeura en els cristalls de l'heura",  "el perfum d'una flor negra", " L'amor s'escola avall per les andrones de l'alba", "t'està rosegant el moll de l'os tot el fred de l'alb", " ferit per la llum que sagna

Comenteu com se sent el protagonista. Quin gènere poètic us recorda aquesta cançó? Quin és el tema del poema?

En Oceans marqueu el ritme i organitzeu en versos la lletra que hi trobareu.

En Ferro i Níquel comenteu el sentit que li trobeu a la metàfora "escut de ferro i de níquel", "llençols que ofeguen els somnis", "creuar la nit a fosques", "un nou pacte amb la vida’.

Comenteu quins personatges apareixen al poema? Quina relació s'estableix entre ells? Quin és el tema del poema?

1 comentari:

  1. Hugo Mas ha vingut a fer-nos una xerrada sobre la seva música. Va ser molt interessant però haguera estat bé estar en un ambient més relaxat, baix un arbre a la gespa! Ens ha comentat sobre els seus inicis i la seva evolució no sols com a cantant sinó com a músic. Un fet que m'ha impactat especialment és que, a priori sembla que no li resulte gens difícil adaptar els poemes a la música i que surten totes les paraules amb eixa intensitat emotiva tan natural que et fa reviure certes experiències. Però,un fet indiscutible és que hi ha un fort i seriós procés creatiu, en definitiva, molt de treball enrere. També m'ha agradat especialment que parlara d'altres poetes de la seva "terreta" i no sols d'ell, ara ja coneixem almenys algunes de les seves fonts d'inspiració!
    PD: Pilar, hem de comentar per ací els poemes o al portafoli?

    ResponElimina